mandag 6. desember 2021

Xanthus, Xerius, Xavier og X-Factor har rukket å bli 7 uker nå

 Ja tenk det, hele 7 uker. Tiden går ekstremt fort. Først gleder man seg bare til de 3 første ukene er gått, for da er valpene så mye tryggere. Så begynner de å røre mer og mer på seg, og til slutt er det ut på stuegulvet. Plutselig nærmer de seg 8 uker og er leveringsklare, uten at man merker at det skjer. De er så herlige og man er rett og slett forelsket i dem, men man begynner å merke at det er 4 viltre valper i huset. Veldig mange sier at de kan ikke være oppdretter fordi de aldri ville klart å gi fra seg valpene. Jeg bruker å svare, bare vent til de kommer i 7-8 ukers alderen. Da finner man fort ut at fire, og kanskje enda flere valper kan bli i meste laget 😂 Vel, nå er disse kommet i den alderen. Det er jo mest moro, men jeg skal ikke legge skjul på at det hører en del arbeid med også.....og lite søvn 😏 men det hører med. Det har jo dessverre vært dårlig med dotrening ute på disse, for graderstokken har vist altfor mange -grader. De er likevel veldig flinke å fortelle når de skal gjøre fra seg, og det er ikke i valpegrinda si 😁 Når de skal noe sier de klart i fra, uansett om det er dag eller natt. Da har ikke jeg noe annet valg enn å få på meg morgenkåpen og bli med dem. Med dette hører også litt lek til, så jeg kan sitte i en stol i stua og duppe av mens de holder på om natta. Nå vil det selvsagt ikke bli slik når de kommer for seg selv. Det er ofte når de ser moren at de begynner å røre på seg, og det vil de jo ikke gjøre i nytt hjem. Det er også mer av det når de er flere. hvis en beveger seg, så våkner de andre også fort og da er det fullt liv. Uansett så er det mest bare kos og moro med dem. Man må bare le litt av dem enkelte ganger. Ekstra artige er de når de er sammen med de store. Da fotfølger de dem, og føler seg nok veldig stor selv. Katta får også merke at de er i nærheten. De er helt ville etter Rufus. De får virkelig sosialisert seg her, og det er jeg så glad for. I helga var det full fres. Datteren min, forloveden og lille Levi på 2 1/2 år kom på besøk. Levi var forresten her tidligere i uka også. Med seg hadde de to tibbejenter, Shani og Zuki. Så det var til sammen 9 voksne, 4 valper, og 1 katt, + selvsagt alle oss tobente. Fredag kom forvertfamilien til Flora på besøk. De hadde med seg noen ekstra, så det var folksomt. For valpene er det bare bra. De løp og de koste og de lekte seg mellom hele den gjengen. Ingen problem. De er så trygge og tøffe. Lørdag var det så trivelig å få besøk av den nye eieren til Xavier. Nå er det litt roligere her igjen, men de har fremdeles 7 voksne å bryne seg på. Det er så godt når alle kan gå sammen. Vel her er noen bilder av dem. Jeg må innrømme at jeg sliter med å få gode bilder av dem. Enten blir det noe feil med fargene, eller så er det helt umulig å få dem til å sitte slik jeg vil. Med mye kos og tålmodighet ordner det seg likevel som oftest til slutt.


Chamiilon`s Xanthus

Xanthus eller Santus som jeg kaller han inntil videre, har utviklet seg til en liten skjønnhet. Veldig fotogen, så det går greit å ta bilder av han. Selvsagt vil ikke han heller sitte lenge rolig, men noe bli bra likevel. Han er en veldig flink og tøff liten kar. Det er virkelig ikke mye som gjør han usikker. Han kan godt være litt selvstendig. Når de andre leker en plass, kan han gå på rundt å utforske ting for seg selv. Når han er trett, så går han å legger seg på trinnet foran valpegrinda. Han er veldig sosial og ligger gjerne ei stund i fanget. Denne uka har de fått et bad med føning etterpå. Badinga gikk veldig greit, men forståelig nok er føneren mer skremmende. Uansett så var det ikke noen protestlyder fra han. Det gikk faktisk over all forventning. 

En kjempesøt liten tibbegutt som skal flytte til Skatval i Stjørdal. Jeg kommer ikke til å skrive mer under bildene, for det begynner å bli sent på kvelden nå. Tid for senga. Det er vel uansett bildene som er viktigst.

Må bare bemerke. Slik er det med bildene. Plutselig så hopper de fremover. Litt artig å se på.Chamiilon`s Xerius

Gode trauste tøffe Xerius, som skal bli kalt Felix til vanlig. En veldig sosial og kosete tibbegutt. Han kan også gjerne sitte lenge på fanget. Selvsagt er det mye liv i han ellers. Det er full fres og med med søsknene. De småsloss, og de småbiter. På den måten lærer de seg hvor grensen går og hvor hard de kan bite hverandre. Ellers er det vel tærne våde de er ute etter. Felix er rett og slett en veldig godgutt som man må bli glad i. Han er den kraftigste av valpene, og han er den lyseste. Den blonde fine pelsen kom så godt frem når jeg fikk badet han. Sona Xanthus så gikk både badinga og føninga greit. Ikke noen protestlyder å høre fra han.

Så utrolig vakker gutt. Nå skal jeg bare la dere nyte bildene av han uten at jeg skal si så mye.
Chamiilon`s Xavier

Gladgutten Xavier flytter bare ca 1 1/2 time fra oss, og vil bli kalt Sashi til vanlig. Sashi er et Tibetansk navn og betyr "The World". Nå har jo han veldig internasjonal stamtavle, så det kan jo passe godt. Han har forfedre fra Island, England, Finland, Sverige og selvsagt Norge på stamtavlen. Ikke alle tibber som kan skilte med det 😉 Xavier har hatt en utrolig glad hale hele tiden. Han logrer og logrer, og det gjorde han veldig tidlig i forhold til de andre. Han er supersosial, og elsker å få oppmerksomhet fra folk.

Chamiilon`s X-Factor

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar