torsdag 18. februar 2016

Utvidet plass med passasje til gang/stue. 2 dager før 6 uker

En god ting med denne bloggen, er at det blir historie. Hvis jeg er usikker på noe med det nye kullet, kan jeg gå tilbake å se hva jeg gjorde med tidligere kull. Det kan være utvikling, eller innretning. Når fikk de gjøre ditt og datt :) Denne gangen har jeg forsøkt å gjøre noe nytt. Tidligere har jeg ordnet en innhengning av burene som står i gangen, så har de vært delvis der, og delvis inne på valperommet. Denne gangen fant jeg ut at de kunne være begge plasser når de selv ønsket, så jeg ordnet rett og slett en passasje mellom de to plassene. Jeg kan sperre av inne på valperommet når det passer, og det er greit å gjøre det når vi er borte og når de skal ha ro. De har likevel mye større plass på valperommet enn tidligere. Meningen var i hvert fall at det skulle være slik, og det var vel det et par dager. Men.... når du gir dem lillefingeren..... så helt klart at de nøyde seg ikke med den plassen. De ville ha enda mer, og med det menes å løpe rundt som de selv ville både på kjøkkenet og stua. Og slik ble det :) Når de sover og skal ha ro er de på valperommet, når de våkner tar jeg dem først ut, og så får de løpe fritt. Jo da, det går hardt utover tepper og ting, men det får være. Det finnes nytt på butikken :) 

Her fikk de nytt "rom" i tilknytning til gang og stua. Så ser dere bak at det er passasje inn til valpekroken. Jeg har hengt opp et teppe på noe av grindene, slik at Mimi skal få seg en privat plass uten at valpene ser henne. Viser hun seg, så er det måkeskrik etter mat med en gang :)

Her ved den opphøyningen kan jeg stenge av til valpene, så de må være inne på rommet. De kan ikke løpe fritt over hele rommet, for det er mye ledninger til datamaskiner det inne. Det ser rotete og kaotisk ut, men det funker :)

Så kommer man helt inn til valpegården. Det er meningen at valpene skal ligge på det varme gode teppet innerst i rommet, eller i sengen. Slik er det selvsagt ikke. De legger seg nærmest åpningen på grinden, helst på gulvet eller tissekladdene. jeg bruker å løfte de bort til teppene da når de sovner tungt :) Jeg ville ha litt åpent gulvplass, slik at de vente seg å gå på gulv. Det må vaskes ofte, for disse valpene er ikke så nøye med hvor de tisser.

Morsomt å hilse på den andre hundene utenfor grinda.

En god krok å sove i er det her også.

Like artig å leke her også :)

Pappa Zaxon må selvfølgelig følge med hvordan det går med de små vidundrene sine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar