tirsdag 5. juli 2016

Valpene 8 uker

8 uker og klar for å reise til sine nye hjem. Fire av valpene reiser denne uken, mens den femte venter jeg med. Jeg hadde tenkt å beholde den selv, men er nå usikker. Dukker det rette hjemme opp, kan det hende jeg selger han også. Det er ikke så enkelt å finne forvert til hundene, og jeg har bestemt at jeg ikke skal ha mer enn en hanne her om gangen. 
Dette kullet er et kraftig og fint gjeng, som er veldig frisk og sterk. I går var vi på helsekontroll, og alle fem fikk mye skryt. De var ganske flinke også, men det gjorde nok litt vondt å få satt inn chippen. Veterinæren ga dem lokalbedøvelse før hun ga dem vaksine og chip, og det hjalp nok litt. Valpene fikk gå fritt på veterinærkontoret, og de la igjen noen stinkende visittkort på gulvet :) Vi hadde jo kjørt bil langt, så det var bare naturlig at det ble slik. Jeg forsøkte å lufte dem før vi skulle inn, men det var ikke enkelt. De vakte i hvert fall oppsikt, der hele gjengen gikk med bånd på. Det var mange som ville komme å kose med dem :) 
Dette er en matglad gjeng. Mat skåla blir fort tom når jeg fyller den med tørrfor og vom. Jeg har nå begynt å blande det sammen, og det går veldig greit. Jeg har likevel ei skål med bare tørt tørrfor stående inne til dem hele tiden. Mamma Tilde spanderer et par måltid på dem for dagen, men det er nok mest for kosen...og hun kommer inn til dem, for å forsyne seg av maten deres :) Valpene er mye ute, og de er flinke å gjøre fra seg der. Nå sover de hele natten, men når klokka nærmer seg 06:30 gir de klar beskjed om at det er på tide å stå opp. Da er det rett ut i hundegården for å gjøre fra seg. De har allerede da tømt matskåla for tørrfor. Når de kommer inn igjen får de vom. Det vil gå greit å venne dem til andre rutiner når de kommer for seg selv i nytt hjem. De går sammen med de voksne hundene både ute og inne, og det fungerer veldig greit.
Kloklipp går som en lek. Klørne vokser nokså fort, så jeg klipper de med noen dagers mellomrom. Det vil nok lønne seg å fortsette å klippe de minst en gang i uken, så de blir vant til det. Selv de voksne hundene mine klipper jeg med 1-2 ukers mellomrom. Valpene er badet en gang da de var ca 6 uker, og jeg skal bade de før de reiser til nytt hjem. Det var ikke så veldig populæt med føningen forrige gang, men de må bare bli vant til det :) Det er et herlig gjeng, og man må bare bli glade i dem. Det blir tungt å skilles fra dem, men jeg vet de kommer til nye gode hjem. Jeg kommer uten tvil til å savne dem, og håper jeg får masse bilder etter hvert som de vokser til :)

Rød jente - Chamiilon`s Just For You "Lilly"

Nydelige Lilly. Hun er som ei lita dukke.

Lilly flytter til Østfold og får dele hus med ei jente på 8 år og foreldrene. Jeg vet de gleder seg veldig til hun kommer, og det er trivelig å tenke på. 

Chamiilon`s Joy Of Life "Nico"

En vakker gutt. Jeg kaller han Nico, men hvis han flytter til nytt hjem blir det de som bestemmer navnet.

En trivelig liten kar som jeg vurderer å selge, da jeg ikke har klart å finne forvert til han.

Chamiilon`s Just Dreamy "Casper"

Casper er en liten kosegutt, men er også glad i å leke med de andre.

En veldig pen gutt, som skal flytte til Tromsø.

Chamiilon`s Jack Frost "Pablo"

En herlig og livlig liten krabat. Liker å løpe og leke seg, men kan også ligge på rygg på fanget og kose seg. Han kan godt komme å fortelle at han vil inn i valpegården mens de andre er på stua og leker, men det går ikke lang tid før han skal ut igjen :)

En veldig sjarmerende gutt som reiser allerede fredag, og skal flytte til Bergen

Chamiilon`s Just Joey "Leo"

En veldig selvstendig gutt som ikke er redd for å prøve ut nye områder. 

Leo er den største i kullet, og er en robust og flott kar. Han ser veldig uskyldig ut, men skinnet kan bedra :) Jevnt over vil jeg si at valpene i dette kullet er veldig harmoniske, ganske rolige, og jeg ser ingen som utmerker seg som hissigpropper. De er veldig trygge og sosiale.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar