onsdag 20. januar 2016

Valpene 2 uker 18.januar

Er kommet litt på etterskudd med valpebloggen, så det ble en del bilder lagt inn på samme tid. Skal bli flinkere nå å oppdatere :)

2 Uker

Det blir til at en gleder seg til hver uke dag. 1 uke, 2 uke, 3 uker osv. Da er det tid for fotografering, og faktisk så ser en bedre hvordan valpene er når en ser bildene. Du får ikke det samme inntrykket når de ligger i valpekassa. Den første tiden liker ikke jeg så godt å styre så mye med de valpene. Selv om mødrene ikke "sier" noe, så ser jeg at de blir litt stressa. De er jo redd for de små. Ukesbilder må man ta uansett :) Valpene blir håndtert hver dag uansett, for de skal veies, og jeg hjelper dem av og til når de skal patte. Nina er også innom og stryker litt på dem. Nå blir de eldre, så da vil det bli enda mer kontakt. Valpene legger jevnt og fint på seg, og de begynner å bli noen små klumper. Det finnes ikke noe bedre enn å se de små ligger og patter. De begynner å bli nokså "brutal" med pattene :) De river og sliter i dem, men så plutselig er det som om noen kraner åpner, og da svelger de bare unna og koser seg. Jeg kan ikke annet enn å tenke på hvor heldig jeg er, for å få oppleve disse små miraklene. Fem friske fine valper om får godt stell hos en flink mamma. På 2 ukers bildene ligner de mest på små flaggermus, men det kommer seg etter hvert :) Alle fem er godt pigmentert for alderen.

Rosa jente kom først til verden. Hun var helt svart da, og er mye mørkere enn søsknene. Jeg tror likevel hun kommer til å bli lys og gylden når hun vokser til.

Blå gutt kom som nummer 2. Han er en kraftig fin plugg, men litt lettere enn broren. Han er lys gylden med fin sort maske.

Rød jente kom som nummer tre i rekkefølgen. Hun og er pr i dag nokså like. Hun er lys gylden og med fin sort maske.

Etter at det var kommet tre valper ble det et lite opphold, og jeg tenkte at det ikke var flere der. Men der tok jeg feil. Plutselig kom lilla gutt til syne. Han var nokså stor så det var hardt for Mimi å presse han ut, men han kom da til slutt :) Lilla gutt er litt mørkere og rødere enn de andre gyldne. Her vinker han til fotografen.

Helt til slutt kom det jammen meg ei lita jente til. Hun var minst av alle, men ikke så veldig mye mindre enn rød. Pr i dag, så er det bare 20 gram som skiller på de tre tispene, mens hannene er litt større. Gul jente er også lys gylden med fin maske. Hun og rød er veldig lik i fargen.

Rosa jente er bra mye mørkere enn de andre, men begynner å lysne litt nå.

Helt sort i ansiktet, så hun vil nok få ei fin maske når hun blir stor.

Blå gutt er en liten sjarmør. Det er ikke mange dagene siden valpene har åpnet øynene, så de går litt på kryss og tvers ennå. Det blir noen helt andre skapninger når en kan se øynene deres.

Jenteklumpen. Rosa er tyngst, så kommer rød og til slutt gul, men det er bare ca 20 gram som skiller dem.

Hele gjengen. Tre veldig lyse, en litt rødlig og en mørk. Vakre alle sammen. Lilla er størst, og ca 50 gram tyngre enn blå.

Begynner å ligne litt på pølseskinn :) Det er ikke vanskelig å se at de spiser godt.

Gul jente ligger nesten akkurat på samme måte som rød.

Rosa jente. Finnes det vel noe herligere enn en god og rund liten tibbevalp.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar