onsdag 20. juni 2018

Tiden med N-O-P Kullet

Det har blitt altfor lite innlegg her den siste tiden dessverre. Mange av valpene har flyttet til nytt hjem nå. Fra N-Kullet har New Dream (Spencer) flyttet til nytt hjem på Oppdal, og Now And Forever (Mio) har fått seg et flott hjem i Ålesund. Northern Light (King) flytter nå til helga til Sørlandet, og Naughty But Nice (Steffi) blir igjen hos oss.

Fra O-Kullet har enebarnet Only You flyttet til et herlig hjem i Trondheim. Han har fått navnet Miika, etter oldefaren Miika (Multi Ch Bergrabben`s Up To Date).

P-Kullet ble flytteklar på mandag, og allerede den dagen dro to av valpene. Pudsy Bear (Loke), fikk et hjem hos noen flotte mennesker på Sunndalsøra. Prince Caspian flyttet til et flott hjem på Oppdal. Precious Dream er ennå igjen her, men flytter på fredag. Pride 'N Joy (Flora), blir igjen hos oss.

Hva kan jeg si. Dette er første gang jeg har hatt mer enn 1 kull av gangen. Det har selvsagt vært mer arbeid, men også mye mer kos. Jeg ser hvor mye glede valpene har hatt av hverandre, uansett alder. Enebarnet Miika har i hvert fall nytt godt av det. Det har vært veldig viktig for han å få være sammen med andre valper, og lære seg det å omgås andre hunder. Han bar ikke mye preg av å være enebarn når han dro her fra, og var trygg og tøffere enn toget. Han er en skikkelig kosegutt, og er kommet til en familie med mer enn nok av det å dele ut.

Det første kullet N-kullet, kan jeg vel trygt si var de mest aktive. Veldig rolig den første tiden, og jeg hørte ikke et kny fra valpekassa. Det viste seg vel kanskje at de lå og ladet opp, for jammen var det durasell kaniner etter hvert 😊 Utrolig tøffe og trygge valper. Som de nye eierne sier, de er ikke redd noe som helst. De har fått utfolde seg både ute og inne her hos oss, og en av bestevennene har vært katta Rufus. De elsker andre dyr og mennesker, og er veldig rett på. Tror ikke de ofrer tanken engang på, at det faktisk finnes farer i den store verden. Utrolig gode og sosiale små bamser, og valper man bare må bli sjarmert av. Det er ikke noe bakdel at de er aktive, så lenge de er så trygge og sosiale som de er. Når de kommer hver for seg selv, blir de roligere. 

O-Kullet bestod jo bare av en valp, og det var en skikkelig godbamse. Han var temmelig lat den første tiden, for han trengte ikke anstrenge seg for å nå melkebaren. Den ble servert av mamma Shani, hvor og når han måtte ønske det. Jeg tok han derfor tidlig ut på stua sammen med de andre valpene, for det var viktig at han fikk røre mer på seg. I begynnelsen var han et fremmed og spennende tilskudd til de fire eldste, men det tok ikke lang tid før han var en av dem. Han var 16 dager yngre, og det er mye i et valpeliv- Det var derfor moro å se den lille klumpen som løp etter de eldre både ute og inne. Spesielt ute var det litt tryning, når han skulle holde farta deres. Når han reiste her fra, var han fullt på høyde med de eldre. Han er fulgt opp av de nye eierne siden fødselen, og de har vært her og besøkt han. Det var stor stas og glede når de endelig fikk han med hjem

P-Kullet har også vært utrolig fine å ha med å gjøre. De har jo fått den fordelen av at det var større valper å leke med. De var også veldig trygge og frempå, fra første gang de kom ut av valpekassa. De er litt roligere enn N-Kullet, og er ikke "så på" de store hundene som de eldre var. De er like ville etter katta Rufus, som de andre valpene. Ser de han, så løper hele flokken, og Rufus elsker å leke med dem. De har fått erfaring med verdens mest tålmodige katt. P-Kullet er like menneskekjær som de eldre valpene har vært. De er veldig kosete, og vil gjerne komme på fanget mitt for ei lita stund, når jeg er ute sammen med dem. Veldig harmoniske og gode valper, som kryper godt inn i hjertet. Dette var første kullet til mammaen deres Raina, og jeg er imponert over hvor godt hun har tatt seg av dem og preget dem. Det er faktisk litt moro når jeg ser hvor fortrolige de er, uansett hvem som kommer på besøk. Det har vært mange her og hilst på de små, og valpekjøpere som bor i nærheten, har vært og hilst på dem før de hentet valpene hjem. Da er det godt å kunne presentere trygge og sosiale valper for dem. Det gjelder alle tre kullene 😊

Nå er det like før det bare er igjen de to tispene fra N og P kullet. Det blir litt rart, men kanskje også litt greit. Det er bestandig vemodig når valper flytter, men når man ser gleden de nye eierne har for å få dem, så føles det likevel riktig. Nå skal de to tispene mine komme i vanlig rutine her hos oss, og bli som to i flokken med de voksne. Mye trening og mange nye ting skal læres.
Jeg ønsker alle valpene masse lykke til i sine nye hjem, så håper jeg alle får det bra sammen. Jeg vil selvsagt gjerne ha bilder mens de vokser seg store, og tilbakemelding på hvordan det går. Jeg er alltid ledig for valpekjøpere, hvis det er noe de lurer på 😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar