tirsdag 24. mai 2016

Valpene er nå blitt 2 uker, og de vokser og trives.

Fremdeles består livet at mat og søvn, men det er likevel blitt mer rørelse i dem. Nå er de oppe på alle fire, når de flytter på seg. Selv om det er bena som er i bruk, ser det mer ut som kravling enn gåing. Det er utrolig hvor fort de utvikler seg, så en kan se forskjell fra dag til dag. Alle valpene har nå åpnet øynene. Det begynte med den grønne da han var 11 døgn, og plutselig lå de og tittet på meg hele gjengen. Turkis gutt er den desidert største av alle valpene. Han ble født sist, åpnet øynene sist (det er bare såvidt noen glugger der ennå), men han er et matvrak og den tyngste av dem nå :) Alle valpene har god vekt, Jenta litt lettere enn gutta, men det tar hun igjen med å være tøff og frempå. Må ikke tro at hun tillater gutta til å ta fra henne den beste patten nei :)
Det går så fint med valpene, og jeg elsker å sitte bare å se på dem. Se og høre når de patter, for jaggu er det lyd når de driver på. Høres ut som om de drikker av en vannkran :) Nå har de begynt å se, så nå er neste skritt at de skal begynne å høre. Plutselig blir det små hunder av de, og da kommer ei herlig tid :)

Gjengen etter at jeg skiftet til dem tidligere i dag. De har det mykt og varmt i valpekassa. Under dette wetbed teppet, har jeg liggeunderlag, ei god og myk dyne, og tisseunderlag. Fremdeles er det ikke mye tissing i valpekassa, for mamma Tilde ordner opp der :)

Tispa som allerede har fått navnet Chamiilon`s Just For You som kennelnavn, og i tillegg kallenavnet Lilly hos sine nye eiere :) Hun er ei tøff lita ei, som nok vil klare å hamle opp med guttegjengen etter hvert:)

Første gutten som kom til har bare navnet blå gutt ennå:) Han er den lyseste av dem, og også den letteste pr i dag. Det varierer ikke så mye mellom vekta på dem, så det kan forandres fra dag til dag. 

Grønn gutt kom som nummer to, men var den første til å se på meg med nydelige øyne. Når disse bildene ble tatt, var det omtrent ikke mulig å se noen øyne i det hele tatt. De ville helst bare sove :)

Brun gutt er en robust liten kar, og den som er nest tyngst av gjengen. Han virker som en litt traust og rolig kar. Ser allerede litt likhet med en av gutta i forrige kullet til Tilde.

Big boy, som egentlig har mer lyseblått bånd, men kalle slikevel for turkis gutt. Han er en skikkelig plugg, og den mørkeste av dem alle. Veldig frempå, og hopper aldri over et måltid :) Det begynner å bli litt pels på dem nå, så de begynner å bli litt mer bamsete :)

Mamma Tilde er så tålmodig og flink med de små. Hun spiser godt selv, og har bra med melk (eller er det fløte) til valpene :)

Noen tar underetasjen, mens andre den øverste. De klarer å finne hver sin patte i hvert fall :) 

De ser nokså herlig ut når de ligger god og mett etter måltidet. Her er det grønn gutt som sjarmere med blikket.

Kan ikke si annet enn at de begynner å bli herlige:)

Rød tispe. Hun er nokså mørk nå, men vil nok lysne mye fremover.

Turkis gutt. Egentlig ville jeg ta bilde når de går/kravler fremover, men det vises ikke på bildet. Her ser det bare ut som han sover :)

God og mett.

Fem skjønne små :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar