onsdag 4. november 2020

Valpene 1 uke

 Så har den første uka gått, og både mor og barn har klart seg aldeles utmerket. Steffi er fremdeles like opptatt av valpene, og styrer og steller med dem. Man ser at det er mye mer ro på henne nå enn de første dagene. Da ble hun litt fortvilet bare de sutret litt. Da måtte jeg komme til for å være moralsk støtte 😀 Det er ikke alltid like lett å være mor for første gang. I begynnelsen har de også en del etterrier, så det gjør de mer urolig. Steffi er en del inne på stua med de andre hundene, og hun går på små turer med dem. Det er ikke mange hundre meterne hun vil gå, før hun skal hjem til de små igjen. Litt friskluft gjør bare godt uansett. Valpene patter godt, og begynner så smått å kjempe litt om de beste pattene. Det er jo bare tre, så stort sett går det veldig greit, men så er det noe med det at de bakerste har litt mer melk enn de andre. Foreløpig er det ingen av de andre hundene som får komme inn hit på valperommet. Selv om Steffi er en del sammen med dem, skal hun slippe stresset med å ha de opp i valpene. Om ei uke får hun ansett selskap her inne. Kira som til vanlig bor i Trondheim er kommet hit, og hun venter valper ca den 16 november. Da må hun få sin plass her inne på rommet.


Gutt 1 - Grå gutt

Nokså bedårende kan man si 💓

Den førstefødte som også var den minste. Nå har han tatt igjen de andre, og er bare 8 gram bak gutt 3. Jeg skriver grå gutt, fordi han kommer til å få grått bånd på seg etter hvert. 

Han var nokså trett og rolig da vi tok bilder, så han la seg godt til rette i hånda mi. De er ikke akkurat de søteste vesener ennå, ligner mer på små mus, men det er likevel morsomt å ha bilder av dem. Da får man fulgt utviklingen uke for uke.

Fremdeles mørk i pelsen, men han lysner nok betraktelig. mamma Steffi var mye mørkere enn han i den alderen.


Gutt 2 - Brun gutt

Litt mer aktiv denne karen. Ikke så lett å holde han i ro. Han vil få brunt bånd etter hvert. Gutt 2 er blitt den største gutten, men bare 20 gram foran gutt 3. Må vel kanskje begynne å gi de et midlertidig navn, så det blir lettere å omtale dem.

Litt mus, men likevel søt da. De krabber rundt i valpekassa, og man ser at de bruker bena for å sparke fra. Ikke lenge før de går / krabber på fire fota-

Ferdig snart eller..... Går det ikke an å få skjønnhetssøvnen sin i fred engang.

Det var meningen han skulle ligge rolig å posere, men det var ikke han enig i. Er ikke godt å se hva han ligner på her, men i hvert fall ikke en tibbe. Det kommer seg nok etter hvert.

Fikk et fint bilde når han lå på rygg i valpekassa. De har nesten finere farge på undersiden, enn på oversiden i denne alderen.


Gutt 3 - Sort gutt

Siste gutten som kom til verden, og den desidert største. Nå ligger de jo jevnt alle sammen. Han vil få sort bånd etter hvert. Jeg fant ut at denne gang måtte jeg bruke de litt kjedelige båndfargene, for de friske fargene er nesten brukt opp. Uansett, alt kler den smukke.

Gutt 3 var så rolig at nesten alle bildene ble like. Pr i dag ser det ut som om han kan bli mest lik pappa Zaxon. Han er også den som er lysest, selv om jeg tror alle tre blir det til slutt.

Han er ekstra fin med hvitt på både forlabbene og baklabbene. han har en hvit flekk bak på nakken, og hvitt bryst. 

Bra fin ikke sant.

Disse bildene gjør jo ikke så mye ut av seg ennå, men man kan i hvert fall se fargen og se hvordan den forandrer seg når de vokser til.1 kommentar: