torsdag 3. februar 2022

De vokser til

 

Små gleder i hverdagen, eller store. Det er så herlig bare å sitte å følge med på de små. Høre og se at de patter godt, sjekke vekta og se at de legger på seg slik de skal. Ja jeg er hønemor og må ha kontroll. Ser på de to, og man kan nesten se der de ligger hvem som er tispe og hvem som er hanne. Gutten har mye kraftigere bakeben, og jenta mer spinkel og feminin. Flinke Livi som tar seg så godt av dem. Livi er et lite matvrak, så hun spiser nesten for godt, og har derfor mer enn nok melk. Det ser man på valpene, og det beste synet er når de er mette og gode, og velter seg bak og det kommer en liten rap. Det er ikke så mye som skjer ut fra bildene, men i virkeligheten er det mye deilig glede her.

Kveldsvask. Det slår ikke feil. I hvert kull når valpene er ca 4 døgn, blir det ei uronatt. Ikke nødvendigvis av valpene, men av mora. De har gjerne etterrier da, og da klarer de ikke å ligge i ro. Det er litt opp i valpekassa, graver litt, så er det opp der fra, og vandring frem og tilbake. Og selvsagt når mor er så urolig, så blir valpene også det. Da er det bare å belage seg på lite søvn. Mor som styrer, og valper som sutrer. Heldigvis er det helst ei natt det dreier seg om, så roer alt seg igjen. Disse to valpene er rolig og harmonisk, spesielt på dagtid. Når det er sengetid for meg har de hatt et par netter hvor de var litt sutrete. jeg sover så lett, at jeg må sjekke alt. 
Til valpene er 4-5 døgn har mor ligget nesten pal i valpekassa, og det har vært mye småpatting på valpene. Ikke før har mor sneket seg ut der fra, så har det vært litt sutring og mor har hoppet inn igjen for å trøste. Plutselig når de er 5-6 døgn har alt forandret seg. Da er det blitt en helt annen ro der, og mor kan ligge på utsiden, ja også gå på stua å leke litt med de andre hundene. Valpene sover rolig og godt, og gir ikke lyd fra seg før det er klart for et nytt måltid. Livi følger selvsagt med, og bare det kommer en lyd er hun tilbake til dem. Det er ei god stemning på valperommet, og jeg håper det fortsetter slik 💓

Gutten gir beskjed om at nå er han klar for et nytt måltid. Begynner å løfte litt på hodet nå. En liten klump det der.

Tispa trenger litt mer skjønnhetssøvn før hun er klar for kveldsmåltidet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar