søndag 26. februar 2023

4 uker i går.

 Helt utrolig. 4 uker allerede. Det har vært et så utrolig ukomplisert kull, at tiden har gått så fort. Alt har gått etter oppskifta. Dixie har gjort sin jobb med glans, og har hatt godt med melk til dem. Når tiden var inne og de skulle begynne å spise selv, så gikk det uten problemer. Nå er de veldig glad i å få servert valpefor noen ganger for dagen. Først var det mousse blandet med geitemelk. Nå har jeg i tillegg startet med oppbløtt tørrfor. Av erfaring vet jeg de fort kan bli lei av mousse, så da er det like greit å venne de til annen mat med en gang. Det er jo oppbløtt, og senere tørt tørrfor de vil spise mest av. Kommer nok til å blande inn litt valpevom også etter hvert. Vurderte om jeg skulle gi de litt geitemelk i tillegg, men de legger så godt på seg at det er ikke noe vits. Det er mye lek hos dem nå, og de er veldig glad i å få besøk i valpegården. Når jeg kommer inn til dem kommer de løpende mot meg. De voksne hundene går også rundt dem hele tiden. Jeg har et eget hunde/valperom, men det ligger rett ved siden av stua og kjøkkenet. Døra står oppe, så de år med seg alt liv som er i huset. Nå har "tantene" begynt å komme inn til valpene også. I begynnelsen var det litt vel spennende med andre enn mamma der, men nå er det bare logring.

4 ukers bilder kommer selvsagt. De har forresten fått navn nå. Største jenta "tispe 1" heter når Bonnie Sky, og minste jenta "Tispe 2" heter Bonnie Bee. Bonnie Lass som betyr søt/vakker jente/dame var også med i vurderingen, men de to andre navnene klinger litt bedre. Nå blir det Sky og Bee som forkortelse mens de bor her.


Chamiilon`s Bonnie Sky

Nydelig kraftig fin tibbejente. Bonnie Sky var et navn som passet til henne. Hun er veldig rolig når jeg skal ta bilder, så hun ser nesten likens ut på alle hodebildene. 

Vakker ja. Et nydelig hode og uttrykk på henne. Aner ikke hvem av foreldrene hun er lik 😄

De er fremdeles litt i mummitroll alderen, hvor hodene ser mye større ut enn resten av kroppen på bildene. I virkeligheten er det ikke så ille. Her er Sky på tur til å vandre litt. Ikke like lett å få de til å sitte stille nå når man skal ta bilder.

Måtte pynte litt på bildene med en liten bamse. Blir ekstra søtt da. Hun brydde seg ikke så veldig mye om den.

Ikke så lett å få de til å fokusere. Heller ikke så lett å få til bilder med godt lys. Det er mye lys i rommet fra vinduet, og da slår ikke blitzen seg inn. Så halvparten minst av bildene jeg tar kan jeg ikke bruke. Noen blir heldigvis bra, og dette er et av dem.

Sky var veldig mørk som nyfødt. Hun er fremdeles mørkere enn Bee, men blir bare lysere og lysere i pelsen.

Måtte slenge på ett til bilde. Hun har ei nydelig flott mørk maske. Det er vanskelig å skille på tryggheten og tøffheten på de to tispene. Foreløpig så er de veldig lik i gemyttet.


Chamiilon`s Bonnie Bee

Rart med det. Man leter og leter etter navn, og plutselig sier det bare bang, og navnet passer perfekt. Hun her kan ikke hete annet enn Bonnie Bee. Hun er fremdeles mindre enn søsteren, men er nok mer på gjennom snittet. Utrolig søt feminin lita tispe.

Måtte jo få et bamse, eller rettere sagt et flodhest bilde med henne også. Ikke så veldig lett å få henne til å sitte rolig, så de fleste bildene stikker hun av på. Det er jo selvsagt mye annet som er mer interessant å se på når man endelig kommer ut av valpegården.

Som dere ser, er i farta nå, men klarte å snike til meg ett til bilde før hun forsvant.

Bee er lysere i pelsen enn Sky, men har også ei mørk fin maske. Hun er ei kjempesøt tispe.

Bare se på det uttrykket. Man må bli forelsket.

Er flink å posere også, ett sekund i hvert fall. Her må man være rask i avtrekkeren. Jeg  tar sikkert hundre bilder av dem hver, og det er ikke mange som kan brukes til slutt.

Søt ja 💕

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar