torsdag 24. juli 2014

3 uker og tre dager - Tiden går fort

Valpene har begynt å gå og det er mye lek blant dem, så i går fant jeg ut at de måtte få større plass. Jeg tok ut valpekassa, og laget ei innhengning til dem. Nå har de god plass å bevege seg på, men har det fremdeles trygt og mykt og godt. Det er tydelig at de nyter det. Jeg liker at de skal ha det slik, så det blir ikke mye avispapir som blir brukt her. De har tisseunderlag under disse fleeceteppene, og alt blir skiftet hver dag. Tørt, varmt, rent og pent, masse leker og mye kos.
De har også nå fått fast føde i fire dager, og det går veldig bra. Nå i begynnelsen er det litt karbonadedeig, som de spiser ut av hånden min. De har også begynt å smake på oppbløtt tørrfor. Om et par dager håper jeg de begynner å spise selv av skål. Fremdeles er det selvsagt mamma sin melkebar som er det viktigste. Det er til tider krig om de beste pattene, men etter vakta å bedømme så får alle sitt. Det kan nesten ikke beskrives så herlig det er når det kommer fem frisk fine valper til verden, og alle greier seg så fint. Det har ikke vært noen nedturer med dette kullet. Nå blir det bare morsommere og morsommere fremover.

Det begynner å bli trangt om plassen når Lona skal gi de melk. Som oftest klarer alle å sikre seg en patte, men her venter den ene klokelig til noen er ferdig.

Mamma Lona steller og pusler med de små. Fremdeles vil hun helst være på rommet sammen med dem, men tar småturer ut og hilser på de andre hundene. Er hun ute av rommet, ligger hun rett utenfor døren. Det skal ikke mer enn et pip fra valpekassen, før hun er på plass igjen. Flinke gode mamma Lona.

Joda det går an å bli så skjønn :)

Det begynner å bli mer og mer lek der inne nå. Her er det rosa jente og blå gutt som leker seg.

Ett til bilde av de to.

Etter lek så er det tid for å hvile igjen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar