mandag 2. april 2018

N-Kullet 1 uke

Da er den første uka gått, og alt er som det skal være i valpekassa. Tilde tar fremdeles sin mammarolle seriøst, og gir dem det de skal ha av mat og stell. Alle valpene har doblet vekten, så de er i godt hold. Veldig rolig og harmonisk i valpekassa hittil. 
Jeg kommer til å legge ut hodebilder av dem på ukedagen deres. I dag blir det 1-ukers bilde. Selv om de fremdeles ligner mest på noen skrukkete mus, er det artig å følge utviklingen deres fremover. I tillegg til hodebildene blir det maaaange andre bilder. Ikke alle like spennende, men de er nå her 😉

Liker godt dette bildet hvor de ligger ryddig linet etter hverandre. Sjelden jeg får det slik, for de er nokså urolig mens de spiser. Alle valpene, spesielt den rosa og blå, er veldig mørke nå, men jeg regner med at alle kommer til å bli gyldne som moren og faren når de vokser til. Har også trua på at de vil få ei sort fin maske.

Flinke mamma Tilde tar seg godt av sine små.

Når Tilde er ute på en luftetur, får Nina komme inn å hilse på de. Jeg vil helst at mor og barn skal ha mest mulig ro den første tiden.


Blå gutt - 

Den første som kom til verden. Var 200 g ved fødsel, og veier 401 i dag.

Han ville bare gjespe, så det var nesten helt umulig å få et bilde med munnen lukket. Det gjør vel uansett ikke så stor forskjell, for de er ikke akkurat noen skjønnheter uansett i denne alderen.

Blå gutt er den mørkeste hannen i dag, men jeg tror han kommer til å bli helt lys som voksen.

Han er den som har mest hvitt på brystet av hannene. Han har også mest hvitt på haken, så jeg tror han kommer til å bli lik faren i fargene etter hvert.


Brun gutt-

Kom som nummer to, og var den største ved fødsel med sine 204 g. Han er i dag 416 g i dag.

Han var i grunnen den enkleste å ta bilde av i dag, og han blr jo også veldig søt her da. I hvert fall så søt som det går an å bli akkurat nå i musealderen.

Et nydelig bilde av han.

Brun gutt er litt lysere i fargen enn blå. Han og grønn har omtrent samme farge, og vil nok bli en fin gylden hanne etter hvert. Han har også en liten melkeflekk på haka, og litt hvitt på brystet.


Grønn gutt-

Minste gutt som var 196g ved fødsel, og er 373 i dag. Det er ikke så veldig stor forskjell på vekta, så det er et jevnt fint kull.

De er utrolig sterke for alderen, så det er faktsik ikke så lett å få til et noenlunde ordentlig bilde av dem. Dette ble da ikke så aller verst. En liten melkeflekk på haken hos denne gutten også. Mamma Tilde hadde ikke det som valp, så det er pappa Tino som har preget der.

Også nokså lys i fargen allerede, akkurat som brun gutt. Tror han kommer til å få ei fin sort maske, og blir nok nokså gylden ellers.

Han har ei lita hvit stripe på brystet, som ikke vises så godt her.


Rosa Tispe-

Endelig kom tispa. 171g ved fødsel, og 357 gram i dag. Litt mindre enn gutta, men det er ikke så mye.

Hun er så søt med det tynne hvite blisset i panna. Hun har også en bitte liten hvit flekk bak i nakken. Hvis alt går som jeg håper, blir denne jenta værende her hos meg. Nina har forrsten sagt at denne er hennes, så vi får se hva det blir til.

Dette ble et nydelig, koselig bilde av tispa.

Hun har en stor melkeskvett på haka, akkurat som blå gutt. Hun er mørkest i farge i dag, men jeg regner med at hun blir gylden hun også som voksen. Hun er den som er hvitest på brystet.
-----------------------------------------------------------------------------------------------


Litt mer valpespam av de små i uke gammel.


Alle fire. Blå til venstre, så grønn, brun og som dere ser rosa til høyre.

En klump med gutter.

Så litt Skotsk siden jeg er hektet på Outlander for tiden. Three bonnie wee lads, and one bonnie wee lass. Ja dere har sikkert forstått at det betyr, tre skjønne små gutter, og ei skjønn lita jente.

Ei som er god og mett.

Flinke mamma Tilde. Hun er litt ute på stua med de andre hundene, men hun vil ikke være så lenge borte fra valpene. Hun er rett og slett ei eksemplarisk mor.

Masse god mat å få her.

Og mange mette valper etterpå.

Litt spesielle sovestillinger etter maten.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar