mandag 8. november 2021

Nå er gjengen 3 uker, og det bør markeres

 Litt travle dager for tiden, så fikk ikke tatt 3 ukes bildene før i dag. Valpene vokser og er mer eller mindre småfeite hele gjengen 😂 De er blitt veldig sosiale, og logrer med de små halene når vi kommer bort til valpekassa. I dag fikk de ordentlig mat for første gang. Startermousse blandet med geitemelk. Som oftest tar det sin tid før de begynner å ville spise fast føde, men ikke denne gjengen. Her kastet de seg rett i matfatet, og storkoste seg med maten. Ingenting er bedre enn det. I dag fikk de ett måltid med fast føde, men i morgen går vi opp til to. Det er så godt når 3 uker er plassert. da er vi liksom i gang. Valpene er ikke så utsatt for kulde eller varme lenger, for nå begynner de å regulere kroppstemperaturen selv. De ser, de hører, og de er blitt kjempeflinke til å gå på alle fire. De får sosialisert seg godt, for Nina og to venninner passet på gjengen i helga. Selvsagt under oppsyn av Bjørn. Nå når de er blitt så store, så kan man kose litt med dem når de er våkne. Det er ikke så lenge av gangen, men det blir mer og mer. I morgen eller i overmorgen, så kommer jeg til å ta bort valpekassa, og ordne en valpegård med større plass. Det er utrolig hvor fort de de utvikler seg når de får større plass, og det blir lettere å bevege seg. De første ukene er det viktig at underlaget er veldig mykt, sog ikke så lett å gå på. Nå blir det andre boller. Det tar nok ikke mange dagene før de løper rundt omkring i valpegården. De andre hundene får også være inne på kontoret/valperommet nå. Det er grind rundt, så de får ikke komme helt frem til valpekassa. Det tar vel ikke mer enn ei uke, før de voksne begynner å komme på besøk i valpegården til de små. Det er ei herlig tid fremover.

To av guttene har nye eiere som venter på seg, men det ser ut som om den tredje vil bli ledig. De som hadde reservert den, er litt usikker på hvordan det går med hund siden det er mistanke om allergi i familien. Da har jeg altså en hannvalp ledig for det rette hjemmet. Tispa er jeg litt i tenkeboksen på. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal beholde henne eller ikke. Det er jo slik at man hele tiden er fristet til å beholde en av valpene i et kull, men heldigvis slår fornuften inn av og til. Vi får se hva det blir til, men som sagt, kan hende hun blir her.

Levi kom til oss i dag tidlig, og skal bli her til i morgen. han syntes det var veldig artig med så mange "kaniner". Sist var det bare en 😂 Nå i løpet av dagen har han fått med seg at det er valper. 

I dag fikk de servert fast føde for første gang. overraskende nok kastet de seg over matfatet med en gang. Det er jo ikke akkurat slik at de går sultne her, for mamma Flora har nok melk til dem. De er gode og runde alle sammen. Ofte kan det ta veldig lang tid før valpene begynner å spise selv. Vel, slik var det ikke med disse, og godt er det.

Etter at de har spist ferdig, er det greit å vaske hverandre.

Levi Andrè direkte fra Røros til Oppdal i bare pysjen. Det er så greit når pappaen har en del jobb her i bygda, så kan han ta med seg lillegutten på besøk til bestemor og bestefar. Levi er selvsagt veldig begeistret for valpene, så han var noen turer der og koste med dem når han så de var våkne. Selvsagt bare når jeg er til stedet.

Chamiilon Xanthus (grønn gutt)

Fremdeles den mørkeste og minste gutten. Han vokser seg bare finere og finere. En skikkelig gladgutt når vi kommer til valpekassa. Da hopper han opp og møter oss med logrende hale. Xanthus er den av guttene som er mest lik farssiden pr i dag. De forandrer seg fort, så neste uke ser jeg kanskje noe annet. Skal prøve å få tatt noen helbilder av dem i morgen, som jeg kommer til å legge under her.

Chamiilon`s Xerius (brun gutt)

Han har nå vokst seg størst av alle, eller i hvert fall tyngst. Han virker som om han er helt fornøyd med livet sitt så lenge han får mat og nok søvn. Fremdeles en rolig kar som gjerne dupper av rett etter mat. Tror ikke han hadde noe i mot at det ble satt frem et fat med enda mer å spise. En veldig vakker kar som nok er den aller lyseste av dem.

Chamiilon`s Xerxs (blå gutt)

Nydelig gutt med et klart og vakkert blikk. Han er en liten kosegutt som legger seg på rygg for å bli klødd på magen, bare du er bort i han. Han er sånn nesten like lys som den brune. I begynnelsen var det vanskelig å se forskjell på de to, men nå er de veldig ulike i uttrykket. Det kan fort forandre seg, så blir spennende å se hva som dukker opp neste uke. Dette er en skikkelig godgutt.

Chamiilon`s X-Factor

Mistebanet og eneste pia i flokken. Skal/skal ikke bli igjen her hos meg, det er det store spørsmålet. Jeg trenger heldigvis ikke bestemme med med en gang. Hun har mye hvitt i seg, og det gjør det litt vanskelig å få skikkelige bilder av henne. ikke godt å si hvor noe begynner og noe slutter. Hun er ei veldig trygg og fin tispe, og elsker å bli klødd på magen. De er i det hele tatt et veldig trygt gjeng. Skal bli artig å få de i større valpegård nå, for da skjer det store forandringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar