onsdag 6. juli 2022

Valpene i Z-Kullet 1 uke

Z-gjengen er allerede 1 uke nå. Det er bestandig litt hektisk de første dagene. Mye nytt for tispa, og jeg vil følge nøye med hvordan det er med valpene. Patter alle godt, er det varmt nok til dem, er det for varmt. I det hele tatt mye å bekymre seg for ei som er veldig hønemor. Når de dagene er over, så er det fred og ro både hos valpene og oppdretter. Det er en herlig gjeng som legger på seg akkurat som de skal, og alt går etter boka. Det er fremdeles to små og to store, men de er like flinke til å lete seg frem til den beste patten. Mamma Hera er veldig flink med de små, men hun setter pris på å få være litt sammen med de andre voksne også. Det blir noen turer ut i hundegården sammen med dem, og en del småturer på stua. Det er ikke lange tiden av gangen, men litt valpefri må en unne seg.

Det er valper ledig til rette familier.

Så var det navn. Som vanlig er de oppkalt etter roser, og denne gangen på Z. Og ja, det finnes noen fine på den bokstaven også. Jeg valgte disse fire navnene, som jeg syntes er litt stilige. Det er Zachary, Zemfira, Zerlen og Zorina. Den første gutt selvsagt, og de tre andre tisper.

På rekke og rad 1 uke gammel.


Chamiilon`s Zachary er førstefødte og eneste hane i høneflokken. Han og Zorina er de to minste i kullet, men de ligger slettes ikke noe bak de to største på noen måter. Zachary har blått bånd, og vil også bli nevnt som blå gutt.

Rosa tispe har fått navnet Chamiilon`s Zemfira. Hun var den andre som kom til, og var ei stor tispe. Hun og Zerlene er de sto største. Zemfira er den foreløpig lyseste av dem, men har fin mørk maske. Rosa bånd blir rosa tispe.

Chamiilon`s Zerlene kom som nummer tre, og tispe nummer to. Hun har fått orange bånd, og kan bli omtalt som orange tispe. Det er ikke hele tiden de bruker disse båndene, men det er lettere slik. Zerlene er den største av valpene akkurat nå, og den mørkeste.

Valp nummer fire, og tispe nummer tre. Nesten ikke til å tro. Jeg som er vant til å få mest gutter, måtte se noen ekstra ganger for å bli sikker på at dette også var tispe. Artig er det i hvert fall. Hun har grønt bånd, og vil av og til bli omtalt som grønn tispe, men navnet hennes er Chamiilon`s Zorina. Dette er navnene som kommer på stamtavla, så får ny eier velge hvilket navn de vil bruke til daglig.

Her er de flotte rosene valpene har fått navn etter.


Mamma Hera er så flink med sine små. Hun gjør akkurat det hun skal gjøre. Litt fri av og til får hun, så hun kan være litt sammen med de andre voksne. Det er noe alle mødre trenger. 

Fire søte småbarn som man bare må bli forelsket i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar