torsdag 18. februar 2016

Valpene 6 uker 15.02.16

De er blitt er livlig og aktivt gjeng nå. De leker stadig vekk med de andre hundene i huset, men helst når mamma Mimi ikke er til stedet. Hun blir ikke sint, men hun blir veldig stressa. Hun prøver å gjete de små, så de holder seg til henne :) Mimi er ei skikkelig hønemor, og hun har hele tiden vært ei helt utrolig god mor. Nå begynner tiden hvor valpene skal avvennes, så Mimi får litt mindre mat. Akkurat det er ikke hun så begeistra for, så hun forsøker så godt hun kan å snike til seg valpenes mat. De spiser godt nå både tørr og våtfor. De har stående starter blandet med junior tørrfor hele tiden, og de spiser godt av det. I tillegg får de valpevom ca fire ganger for dagen, og det går med. Det er så godt å se hvor friske og fine valpene er. Sist helg fikk vi besøk av mange barn og voksne, og valpene var så trygge og storkoste seg sammen med dem. Veldig god sosialisering. De har nå begynt med "pottetrening", så de er ute noen ganger om dagen. De begynte først i går, så det er ikke så veldig morsomt ennå. De løper og leker litt, men det er litt sutring også. De gjør fra seg nesten med en gang de er kommet ut. De har fått enda  større valpegård, og har nå passasje fra den til ut i stua. Når de først har fått smaken på å være i stua, så nøyer de seg ikke mye med å være på valperommet. Det er ei morsom, men også tidkrevende periode. Må jo passe på de fem små hele tiden, så de ikke skader seg :) Som oppdretter er jeg så glad og fornøyd med å se at det går så bra og de utvikler seg så fint. Det er ingen selvfølge.

Rosa tispe er ei utrolig sjarmerende og nydelig lita jente. Hun er veldig frempå, og var den tøffeste i tillegg til lilla gutt når de fikk komme på stua. Ei selvstendig lita jente, som løper og spretter rundt omkring. Rett og slett ei gladjente :)

Blå gutt er en god bamse, men likevel lettere enn sin bror. Han er kanskje ikke den mest sprelske av valpene, men veldig kosete og er selvsagt med på leken. Det er nesten vanskelig å si noe om valpene, for de er blitt veldig like i væremåte nå. En skikkelig godgutt, som definitivt er mest lik på pappasiden. En gutt jeg så absolutt kunne tenke meg å se i utstillingsringen fremover.

Det ble et nydelig bilde av den røde jente denne gang, selv om hun fremdeles har det litt lidende blikket :) Hun er ei gladjente og blitt veldig glad  å komme å stjele seg et suss :)

Storbamsen, lilla gutt. Han er rett og slett en liten plugg. Du kjenner det er en annen vekt og en god mage, med en gang du løfter han opp. Han er helt og holden mammasiden, og i det kullet så var både tispene og hannene noen plugger i den alderen. Tispene Mimi og Ayliz ble til slutt veldig passende størrelse på. Nette fine jenter. Guttene ble litt større, som gutter skal være, men også veldig fin størrelse og vekt. En herlig liten rampegutt, som er overlegen i lekeslossinga. Veldig trygg og selvstendig. En pen hanne.

Så er det lille gullet, Gul jente. Hun er jo egentlig ikke mindre enn de andre, men var den minste når hun ble født. Hun er et helt utrolig sjarmtroll, og selvsagt Ninas favoritt. Hun legge bestandig elsk på de som er minst i kullet :) Denne jenta har utviklet seg fra å være en liten "fugleunge" til å bli ei aldeles nydelig jente. Man må bare bli glad i henne.

Her er guttene. To helt forskjellige typer, men så vakker på hver sin måte. Blå til venstre er lik på farssiden, og lilla til høyre på morssiden. Det som er positivt er at det spiller ingen rolle hvilken side de har utseende fra, for både mor og farssiden består av veldig riktige flotte eksemplarer av rasen. Det er "vinnere" i utstillingsringen på begge sidene.

Jentene må jeg ta bilde av to og to. Her er gul til venstre og rød til høyre. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg hvor de har likheten fra. Tror kanskje begge de to har mye fra farssiden, selv om de er veldig forskjellige. Rød er en litt tyngre type enn gul foreløpig.

Rosa og rød. Rosa er så vanskelig å finne ut hvem hun ligner på siden hun er så mørk, men jeg har begynt å tenke at det er litt mamma i henne. Hun var nesten helt sort som liten, men blir nå bare lysere og lysere i pelsen. Den sorte masken har hun beholdt, og hun kommer nok til å ha ei fin maske hele livet.

Så er det rosa og gul. Disse to er nesten helt like i vekt. To nydelige og sjarmerende tisper begge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar