torsdag 11. februar 2016

Valpene ble 5 uker på mandag

Bildene ble tatt på mandag, men blir altså ikke lagt inn før i dag. 
Nå er det endelig begynt å bli skikkelig liv i valpegården. Jeg har egentlig vært litt rar med dette kullet. Jeg har liksom forventet at de skulle bli slik mye fortere. Tenkte med meg selv at disse valpene er litt trege, og skulle de ikke begynt med det og det nå... Herremin, de var jo under fem uker, og da er det ofte ikke mye som skjer. Nå er de akkurat der de skal være, Småpøblat, løper og hopper rundt, roter til med tissekladdene, og ja griser til der inne :) Akkurat som alle andre før dem. De er flinke til å spise både tørt tørrfor og oppbløtt med valpevom i. Mamma Mimi er fremdeles særdeles ivrig med dem, og står med melkebare til disposisjon både titt og ofte. De andre hundene har vært inne i gården og hilst på dem, og det går veldig bra. Tror alle de tre andre tispene står klare til å adoptere de små, om de fikk anledningen :) Zaxon syntes de er fryktelig spennende, og hopper gjerne ned til dem, men blir de for nærgående, blir han litt usikker. Da er han rask å hoppe opp igjen. Egentlig veldig typisk hanner. Mimi er veldig hønemor ennå, og passer godt på de små, så jeg tar det litt forsiktig med å la de andre komme opp i. Hun er ikke på noen måter sint på dem, men jeg ser at hun ikke er helt komfortabel med det ennå. Mimi er så myk og god jente, så hun skal få ta det i sitt tempo. Det tar ikke mange dagene før valpene får komme på stua og løpe rundt, og da vil nok også Mimi slappe mer av. Hun er ute sammen med de andre, og får være her på stua så mye hun vil, men fremdeles liker hun best å være på valperommet.

Rosa jente er ei aktiv og kosete jente. Hun er pr i dag den minste i kullet, men hun er veldig flink å spise både tørr og våtfor. Her på bildet har hun akkurat forsynt seg av geitemelk, så hun har litt melk rundt munnen. Hun har en veldig fin og kompakt kropp.

Blå gutt. Han er ikke riktig så bamsete som han ser ut på bildet. Han er noe lettere enn den andre gutten. Han er en vakker herlig godgutt. Koser seg godt i halsgropa mi. Han er veldig lik på pappasiden.

Rød jente er den største av tispene. Hun er veldig fin og kompakt i kroppen. Det er en fryd å se når hun beveger seg. Hun er nok litt roligere enn de to andre tispene, men liker å ligge på fanget mitt å kose. Hun har en tendens til å se litt forskrekket ut på bilder, men er ei trygg og fin jente.

Så har vi lilla gutt, vesle Bamse Brakar:) En litt selvstendig og sindig kar. Han er kraftigere og sterkere enn de andre, så det hender at jentene hyler til når de er i lek med han. Lilla gutt er veldig lik på mammasiden. Ser på bilder at han minner om Mimi og brødrene hennes da de var på samme alder. Han kan godt få bli som onklene, for de er vakre gutter.

Lille gule. Hun er egentlig ikke så liten, men hun var den minste lenge. Hun er kanskje den kvikkeste og mest sosiale av alle. Når du løfter henne opp, kjenner du hvordan halen går fra den ene siden til den andre. Ikke overraskende er hun blitt yndlingen til Nina. Hun er ei nydelig tispe, med en herlig lysblond farge.

Planen var at jeg skulle ta bilder av dem sittende pent på sauskinn. De hadde visstnok ikke samme plan. Fikk noen få bilder hvor de ligger, og et sauskinn med tisseflekk :) Her er det rosa jente som poserer.

Blå gutt er en veldig pen kar, men ikke spesielt fotogen.

Rød jente som bestandig ser litt trist ut. Hun er likevel ei vakker jente.

Bamsen lilla gutt.

Og til slutt søte lille gule jenta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar