mandag 1. februar 2016

Valpene i I-Kullet er nå blitt 4 uker

 4 Uker, og begynner å nærme seg tibber i utseende. Skjønne små er de i hvert fall. Fremdeles består livet for det meste av mat og søvn, men det begynner å bli mer sprell i valpegården. Utrolig artig å se på de når de plutselig bykser frem med et hop, løper noen skritt, småsloss og småknurrer til hverandre. Er det rart man ikke har tid til annet enn å sitte ed valpegården om dagen :) De får litt oppbløtt tørrfor nå, men ikke alle er like flink å spise det. Blå gutt smaker gjerne om jeg tar på handa, og gir han, ellers gidder han ikke :) Syntes vel det er mer behagelig å bare forsyne seg av melkebaren til moren. Lilla, rød og rosa er veldig flinke å spise av matskåla. Gul sånn av og til. I tillegg får de litt geitemelk å drikke, og det går ned på høykant. Den alderen de er kommet  nå, kan det være godt for Mimi å få litt hjelp til å fø dem opp. Valpene er blitt så store nå, og da begynner tispa å produsere litt mindre melk. Foreløpig er det nok å ta av, men disse matvrakene begynner å bli bra kravstore. Det går hardt for seg mange ganger, så jeg syntes synd på Mimi. Hun bare ligger der så tålmodig uansett hvordan det er. Nå begynner virkelig den morsomme valpetiden, så nå gleder jeg meg veldig fremover.

Rosa tispe. Ei kompakt lita tispe, som er frempå på det meste. Veldig flink å spise oppbløtt tørrfor.

Blå gutt begynner å bli en liten tøffing og sjarmtroll. Han er litt mer våken enn de andre, og prøver stadig vekk å by opp til lek. Ikke den beste til å spise selv, men serverer jeg på sølvfat spiser han gjerne litt oppbløtt tørrfor. geitemelk derimot falt i smak, så det drikker han av skål. Blå gutt er nesten en tro kopi av bestefaren "Elmeri" i Finland. Veldig artig å se. og det er ikke noen bakdel å være lik han som gjør det så fantastisk godt på utstillinger. Han viser seg ikke fra beste side på bilder, men jeg gleder meg veldig å s hvordan han utvikler seg fremover.

Rød jente er den litt stødige selvstendige jenta. Hun er nydelig i uttrykket, men jeg vet ikke riktig hvem av foreldrene hun ligner på. Det kommer vel frem etter hvert. Hun er veldig flink å spise oppbløtt tørrfor, og glad i geitemelk. Hun er nå den største/tyngste tispe i kullet. Kompakt og fin i kroppen.

Lilla gutt er også en skikkelig sjarmør. Han er den desidert tyngste, men virker ikke mye større enn de andre. Han er bare en kompakt liten plugg. Han og den andre gutten er litt større enn tispene. Lilla gutt er veldig for seg, og veldig glad i mat. Har ingen problemer med å sluke både oppbløtt tørrfor, og geitemelka. Når han er ferdig med det, går han gjerne tlbake til mora og tar en til sup der også.

Sist fødte og minstejenta er gul tispe. Hun er egentlig ikke så mye mindre enn de andre. 20 gram mindre enn rosa, og 40 mindre enn rød. Det jevner seg fort ut. Hun har nok et litt mindre og nettere hode enn søstrene. Hun har en aldeles nydelig lys gylden farge, som jeg elsker. Hun er ikke så ivrig på å spise oppbløtt tørrfor. Hun var en av de første dom gjorde det, men nå syntes hun i grunnen det er nok med mammas melk. Det forandrer seg nok fort. Hun klarer å få i seg like mye som de andre i døgnet likevel. Fin kompakt kropp på henne også.

Litt mer fra valpekassen.
6 nesten like bilder, men alle var litt søte :)

Noen leker, noe koser og noen spiser. Rød jente spiser.

Fremdeles mye av det samme, og rød og rosa spiser.

Et par sitter, gul i farta, og hva gjør rød...hun spiser.

Fremdeles mye rørelse, utenom rød som spiser. Konklusjon, et lite matvrak :)

Gul og rosa kos.

Si meg, er du enda her og tar bilder. Kom deg ut nå, for nå skal vi sove. Puuuh, aldri fred å få fra den kennelmammaen. Tror det var noe slikt lilla gutt tenkte :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar