fredag 25. august 2017

Guttebanden 3 uker i dag

Tiden går nesten alt for fort kjenner jeg. Tenk 3 uker allerede. Det er en litt magisk alder, for da er det mye som skjer. Nå klarer valpene å regulere kroppstemperaturen selv, og er da ikke så sårbar lenge. De kan begynne å smake på ordentlig, mat, og ja, de er plutselig litt store. De har ikke fått annen mat i dag utenom det mor gir dem, men i morgen skal de få smake på Royal Canin starter mousse. Det heter at de skal kunne spise selv fra nå, men jeg kan ikke se at de skal kunne klare å stå stødig runt et matfat ennå 😁 Fremdeles er de noe sjanglete når de er oppe på fire ben. Kan fremdeles skylde på mykt underlag. Om noen dager kommer jeg til å ta bort valpekassa, og da vil de få mye større plass å røre seg på. Av erfaring vet jeg at de utvikler seg veldig fort da. Når jeg kan sitte på gulvet sammen med dem, blir det også litt lettere å ta bilde av dem. I dag har jeg klippet klørne på hele gjengen, og det gikk forsåvidt greit. Tenkte de skulle sove under seansen, men det gjorde de ikke, så da ble det litt protester og vriing på dem. Nå blir det klipping av klør minst en gang i uker fremover. Tidligere i uka fikk de også sin første ormkur. Øynene ble åpnet for ca 1 uke siden, og nå ser jeg (og hører) at hørselen også begynner å komme på plass. Nå hører de lyder, og det reagerer de på. Da våkner de og sutrer gjerne litt. Greit da at mamma Ayliz hopper opp i til dem da, og gir de en trøstetår 💓Nå er det bare å glede seg til dagene fremover, hvor det kommer til å skje mye nytt i utviklinga til valpene.
Jeg har funnet navn til dem, som jeg tror blir Kennelnavnet deres. Kan hende jeg endrer på noe, kjenner jeg meg selv rett. De blir som alle valpekullene i kennelen oppkalt etter ei rose, og disse da på rose som begynner på M.

Blå gutt har fått navnet Chamiilon`s Magic Dragon. Blå gutt var minst når han ble født, og er det fremdeles sammen med lilla. De ligger ikke så langt bak de andre, så alle er veldig jevne i størrelsen. En harmonisk liten gutt som vet å finne fort frem til pattene. Ser ut til å bli den lyseste i kullet med nydelig gylden farge.

Hvit gutt skal hete Chamiilon`s Macho Man. Han er en god gutt som er sterk i kroppen. Sneik seg bare frem og ble en av de tyngste i flokken. Blir nok lys i pelsen med sort maske.

Gul gutt har fått navnet Chamiilon`s My Dream, men er litt usikker på om det blir det eller Chamiilon`s My Choice. Han har hele tiden vært den største, og ligger litt over de andre i vekt. I går tenkte jeg at denne gutten har vært veldig "anonym". Veldig rolig, og ikke gjort så mye av seg. Spiser godt, og legger seg til å sove etterpå, uten noe om og men. Det var i går. I dag var han mer på alerten, og var den som vandret litt og prøvde å få i gang litt lek. Han har også plutselig vokst seg til en nydelig gutt.


Grønn gutt har fått navnet Chamiilon`s Moonlight Love. Han kommer til å bli veldig lys i pelsen, og vil nok få beholde litt sort maske. Ser mye pappa Zaxon der. Han har gått fra å være litt lite pågående og ville gjerne ha litt hjelp til å finne en patte, til å bli en av de mest aktive på matfronten. En sterk og fin gutt.


Sort gutt har fått navnet Chamiilon`s Maid Of Honor. Litt artig med det navnet, for guttene har en bestefar som heter Honor Of All 😊 Han har kanskje vært den mest synlige til nå. Han har vært veldig aktiv både i bevegelse og lyd. Mor Ayliz har gjerne måtte ta seg en ekstra tur i valpekassa for å trøste han. Samtidig er han den som til nå har vært mest frempå, og gjerne invitert de andre til lek. En vaskekte sjarmør er han.


Lilla gutt har fått navnet Chamiilon`s Moment In Time. En veldig pen og harmonisk gutt. Han er sammen med den blå minst i kullet, men stor nok. Han er like mye frempå som de andre for å få mat. Han vil også bli lys i pelsen og beholde sort maske. 

Litt mer fra livet i valpekassa.

Litt mer bevegelse og liv. Det dukker opp et fjes her og der, men ikke så lett å få tatt gode bilder.

Litt fjes og rørelse her og.

Grønn gutt titter opp i bakgrunnen.

Gul gutt har lyst å leke, men brødrene har sovnet.

Da er det bare å slenge seg ned sammen med de andre.

Nå som gjengen er 3 uker, kan så smått sosialiseringen starte. Til det bruker jeg Nina mye. Hun elsker å sitte i valpegården, og valpene bruker å elske henne. Når hun kommer, så blir det fart på de små halene. Foreløpig er det mest å titte, og kose forsiktig når de er i valpekassa, men etter hvert blir det mer. Her har Nina venninnen Maja på besøk.

De fant hver sin "valp" i dag, og den ene ble kalt Elias og den andre Per 😄De er ikke våken så lenge av gangen, så det blir bare små visitter foreløpig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar